A „Közösségi felzárkóztatás a mélyszegénységben élők integrációjáért” program honlapja

A Tolerancia Körei

A Felső-Homokhátság Vidékfejlesztési Egyesület (LEADER-csoport) Csepeli György professzorral és Bíró Judittal, az az ELTE Társadalomtudományi Karának egyetemi docensével tavaly október óta dolgozik a Tolerancia Körei projekten, melynek célja kis közösségekben élők egymás iránti érzékenységének és emberi kapcsolatainak erősítése.


A Tolerancia Körei akcióban eddig Tibolddaróc, Örkény, Ercsi és Berhida vett részt. Sikeresen szerveztek meg filmvetítéseket és beszélgetéseket, melyek résztvevői a helyi közösségek önkormányzati intézményeinek, civil szervezeteinek, egyházainak és kisebbségi önkormányzatainak képviselői, valamint azok az aktív helyi szereplők, akik szeretnének a témával kapcsolatos véleményüknek hangot adni.


A program két részből áll:
- az első részben levetítik Flighauf Bence Csak a szél című filmjét
- a második részben pedig Csepeli György moderálja azt a beszélgetést, mely a filmben megfogalmazott társadalmi problémákra reflektálva segít felszínre hozni, és megjelentetni az egyéni véleményeket. A beszélgetés alatt filmfelvétel készül, mely szerkesztés és vágás után az Egyesület tulajdonát képezi, és további beszélgetések alapjául szolgál, valamint oktatási segédanyaként az ELTE Társadalomtudományi Karának professzorai használni fogják.

 

az amerikai kezdeményezésről: http://www.niot.org/ 
a hazai összefogó weboldalról:http://nalunknem.org/ 

cikkek:
a Felső-Homokhátság Vidékfejlesztési Egyesület Örkényi programjáról: Tolerancia Kör Örkény
A Völgy-Vidék Vidékfejlesztési Közösség programjáról: Tolerancia Kör Ercsi
Az elkészült filmeket:
http://www.youtube.com/watch?v=dIJ80wjCrOs
http://www.youtube.com/watch?v=6T_Kq9e2DCA
http://www.youtube.com/watch?v=GUvFxW-Cwks
https://www.facebook.com/toleranciakorok